navigatie overslaan
Let it snow, let it snow, let it snow

Kerst-Inn Broekland

Gezellig samenzijn op en rondom ons Bouwhuisplein

+ 1 foto's

Nog even en dan is het zover: de 2e editie van Kerst Inn Broekland, een fijn samenzijn volop kerstsfeer en een tikkeltje nostalgie!

Vanaf 19.00 uur is de inloop op het in kerstsfeer ingerichte Bouwhuisplein. De bezoekers worden welkom geheten door trompetgeschal van Jan in ’t Veld. Wij serveren daar graag winterse dranken bij. Door kinderen uit Broekland worden die avond echte kerstlekkernijen verkocht. De opbrengst gaat naar het goede doel “realiseren nieuwe Speelweide Karreweide”.

De opzet dit jaar wijkt iets af van vorig jaar. We hebben nu niet verschillende rondes waaruit de bezoeker kan kiezen. Maar iedereen kan op hetzelfde tijdstip van dezelfde voorstelling genieten.

Bekijk hier onze flyer

Om 19.15 uur start het eerste optreden op het Bouwhuisplein. Op aanbeveling van het HOFtheater is het ons gelukt “De vertellende piano” vast te leggen. Maak kennis met het klassieke kerstverhaal de Notenkraker van Tchaikovsky. Het verhaal wordt live begeleid op piano en viool met de prachtige muziek van Tchaikovsky.

Misschien herinneren jullie van vorig jaar nog het geweldige kerstconcert van Wijhese popkoor Fitis in onze H. Marcellinuskerk. Ook dit jaar hebben we ze weten te strikken.

Vanaf 20.00 uur in de kerk treedt Fitis op o.l.v. Magdalena Maria Logtenberg Jarczyk en met begeleiding van pianist Kees Kuiper. Het concert wordt omlijst door Jan in ’t Veld (trompet) en Geert Janssen (kerkorgel).

Het is niet alleen genieten van de muziek, maar de H. Marcellinuskerk is ook dit jaar weer mooi in kerstsferen gebracht met een prachtige kerststal omringd door kerstbomen. Én heel bijzonder: er is een expositie van Anton Bouwhuis van oude kerstkaarten met afbeeldingen van de kerk.

Na dit concert is het nog niet afgelopen. Vanaf ongeveer 20.30 uur nodigen we jullie weer graag uit op het plein voor een optreden van Jet en Laurie. Lekker genieten en meezingen met kerstliedjes en hun gewone repertoire. Met glühwein of chocomelk in de hand.

Tegen 21.00 uur is het programma afgelopen. Voor wie nog wel een afzakkertje lust, staat Bram voor jullie klaar in Café van de Vondervoort.

Wij kijken uit naar de 2e editie van Kerst Inn! Jullie ook? Tot vrijdag 22 december op en rondom het Bouwhuisplein!

Groeten van de werkgroep Huuskamer Cultureel,

Berber, Liesbeth, Lous, Mireille, Sharon en Tamara

P.S. Kerst Inn Broekland wordt mogelijk gemaakt door St. Kulturhus Broekland / Huuskamer Plein4. We stellen een vrije gift erg op prijs; er staat een melkbus en er hangt een QR code bij het drankkraampje.

Wanneer

-