navigatie overslaan

Update natuurlijke speeltuin Karreweide

  • 2 minuten leestijd

Eén van de projecten uit het nieuwe Dorpsplan is de aanleg van een natuurlijke speeltuin aan de Karreweide. Het inwonersinitiatief van Irma Jansen. Inmiddels zijn we met een werkgroep van 7 personen druk bezig om het project te realiseren.

In de nieuwste versie van het ontwerp hebben we wensen van enkele aanwonenden meegenomen. Daarnaast hebben we onze ideeën ook gedeeld met de gemeente en naar aanleiding daarvan kregen we het bericht dat zij ook bezig zijn met een project rondom Vosterhof-Karreweide. Vanwege potentiële wateroverlast bij extreme neerslag gaan zij in 2024 een onderzoek uitvoeren. Omdat de speelweide onderdeel is van het onderzoeksgebied is het handig om nauw samen te werken om extra werk en kosten te voorkomen. De minst ingrijpende optie is om aan de zijkant van speelweide een plek te reserveren voor een verlaging, een soort wadi, en daar het voetbalveldje te maken. We hebben dit advies van de gemeente opgevolgd en het ontwerp aangepast.

We zijn ook bezig met het aanvragen van subsidies. Inmiddels is de eerste aanvraag, de Kracht van Salland Cheque, toegewezen!

De eerste Broeklanders en Broeklandse ondernemers hebben zich ook al gemeld om te helpen. Maar er kan natuurlijk meer bij. Wil je bijvoorbeeld een picknicktafel of speeltoestel sponsoren, dan horen we dat graag!

Bekijk hier het ontwerp

Bekijk hier een sfeerimpressie

Meer weten? Neem contact op met één van ons.

Anniek Alferink, Irma Jansen, Jessica Schutte, Liesbeth Bosch, Lynn Wolfkamp, Marco Simons en Terri van Rossum