navigatie overslaan

NK tegelwippen georganiseerd door de Gemeente Raalte

  • 2 minuten leestijd

Op zaterdag 23 maart rijdt de Ont-Tegel Tour door ons dorp. Op deze dag kan jij jouw tuintegels omruilen voor een gratis plantje. Zo viert de Gemeente Raalte de start van het NK-Tegelwippen 2024 en maken we Raalte dit jaar kampioen!

Tegels eruit, samen gaan we voor groen

Wil jij ook jouw tegels ruilen voor een plantje? Haal de tegels uit jouw tuin. Lever op 23 maart tussen 14:00-15:00 uur de tegels in op de speeltuin tegenover de Vorsterhof 63. Elke tegel kan je dan inwisselen voor een plantje (max. 5 planten per huisadres) en potgrond.

Wat is er nog meer te doen? Tijdens de actiedag lopen er enthousiaste Tuincoaches rond in de straat. Wil jij advies of tips over plantjes of het vergroenen van jouw tuin? Dan kan je bij hen terecht.

Waarom een groene tuin? Een groene tuin ziet er niet alleen mooi uit. Jouw tuin is zo ook een fijne plek voor vogels en vlinders, voelt koeler aan tijdens hete zomerdagen en laat regenwater beter de grond in stromen na een flinke regenbui.

Meld je tegels aan bij het NK tegelwippen Van 21 maart t/m 31 oktober 2024 wordt het NK Tegelwippen gespeeld! Iedereen kan meedoen door tegels te wippen en gemeenten gaan de strijd met elkaar aan. Meld jouw tegels aan via www.nktegelwippen.nl.