navigatie overslaan

Wat heeft Broekland nodig? Laat het weten!

  • 2 minuten leestijd

De Gemeente Raalte wil er graag voor zorgen dat Broekland een fijne plek blijft om te wonen, voor nu en voor de toekomst. Uiteraard komen ze daarvoor ook in Broekland langs. Bewoners wonen vaak al generaties lang in Broekland. Het afwisselende landschap, het Horsthuis, Kôle Kermse; noem het maar op. Daarom start de Gemeente Raalte met het maken van een toekomstbeeld voor Broekland. Dit doen ze niet alleen voor Broekland, maar voor zeven kernen tegelijk.

Vragenlijst

Als beginpunt voor het maken van dit toekomstbeeld heeft de Gemeente Raalte een vragenlijst opgesteld die wordt verspreid onder de inwoners. Jullie hulp kunnen ze daar goed bij gebruiken.

De vragen gaan over de toekomst van Broekland. Denk aan onderwerpen als wonen, ontmoetingsplekken, voorzieningen, openbaar groen en meer. De vragenlijst invullen kan via Deze link tot uiterlijk 7 juli.

In gesprek

Een afvaardiging van de gemeente Raalte komt naar Broekland toe om informatie op te halen bij de bewoners en in gesprek te gaan. Op 27 juni zijn ze van 12:00 uur tot 13:00 uur te vinden op het Bouwhuisplein.

Papieren versie

Ook is de vragenlijst op papier in te vullen. Deze is door inwoners op te vragen bij de gemeente en er zullen ook papieren versies aanwezig zijn als ze in Broekland zijn op 27 juni.

Het vervolg

De informatie uit de vragenlijst, gesprekken met de Plaatselijk Belang en een ruimtelijke analyse gebruiken we voor de uitwerking van het toekomstbeeld van Broekland. Een beeld dat aangeeft waar de kansen liggen. Later dit jaar presenteren we de zogeheten groeibeelden aan de dorpskernen. Al eerder is een soortgelijk traject afgelegd in Heino en Raalte. Deze groeibeelden zijn dan ook al klaar en zijn te vinden op www.raalte.nl/groei.