navigatie overslaan

Voedselcoöperatie Autark

Begin 2017 zijn we met zo'n 10 Broeklanders van start gegaan met onze voedselcoöperatie 'de Autark'. Dit houdt in dat we ons voedsel zoveel mogelijk uit de buurt willen halen, direkt van de boer. Op een vaste dag in de week maakt 1 persoon een rondje langs de boeren (makers) en terug in 't dorp verdelen we het dan onder de opmakers. Eventueel kunnen de makers zelf ook naar de bijeenkomst komen. We willen graag eerlijke produkten en zijn bereid daar een eerlijke prijs voor te betalen. Een biologische keurmerk of mooi logo op 't voedsel is voor ons niet nodig zolang het maar op een verantwoorde manier gemaakt is. Daarbij moet je denken aan diervriendelijkheid, duurzaamheid en kwaliteit i.v.m. onze eigen gezondheid.

We proberen dmv de voedselcoöperatie de boer en de consument bij elkaar te brengen, de producent een gezicht te geven. Daarom halen we de produkten zoveel mogelijk direkt bij de boer, geen tussenpersonen. Hiermee worden we bewuster van wat we eten en inspireren we elkaar met allerlei ideeën, bijvoorbeeld over duurzame landbouw, samen traditionele streekgerechten bereiden, bierbrouwen etc.

Los van dit ophaalsysteem zijn er ook andere initiatieven, op het moment hebben we een wintergroente-tuin/kas waar je evt. ook aan mee kunt doen. Verder is is er een subgroepje dat bier brouwt.

Autark is een groepje van deelnemers, er is geen stichting of andere organisatievorm. Er is geen bestuur, alles wordt democratisch besloten, vaak gaat dat door wat op de groeps WhatsApp te roepen of tijdens een informeel overleg bij de koffie op zaterdag middag wanneer de bestellingen worden uitgedeeld/opgehaald.

Contactgegevens

Voedselcoöperatie Autark