navigatie overslaan

Toekomst Kerk Broekland: update april

  • 3 minuten leestijd

De werkgroep 'Toekomst Kerk Broekland' zet mooie stappen. We praten jullie graag even bij.

Met de werkgroep zetten we mooie stappen richting een plan voor de toekomst van onze kerk! We willen jullie weer even bijpraten want er zijn al weer veel mooie stappen gezet!

  • Op 15 februari jl. heeft de werkgroep Toekomst Kerk Broekland een succesvolle online bijeenkomst georganiseerd. Zo’n 120 Broeklanders en andere geïnteresseerden waren aanwezig. We hebben een aantal scenario’s geschetst voor toekomstig gebruik. Van deze scenario’s zijn informatiepanelen gemaakt en in onze H. Marcellinuskerk gezet. Afgelopen maand kon je de verschillende scenario’s eens goed bekijken en ook je reactie achterlaten: welk scenario heeft jouw voorkeur, wat wil je de werkgroep meegeven, welke vraag heb je nog etc. Dank voor alle reacties die we gekregen hebben! Mocht je nog willen reageren: de panelen staan inmiddels niet meer in de kerk, maar je kunt altijd 1 van onze werkgroepleden aanspreken. Want we vinden het belangrijk om samen met Broeklanders het uiteindelijke plan te maken.

  • We hebben inmiddels een eigen Facebook groep met maar liefst 163 leden: Toekomst Kerk Broekland. Daarin delen we alle ontwikkelingen en kun je zelf ook inspirerende voorbeelden, kennis en ideeën met ons delen. En dat wordt ook al volop gedaan!

  • Gedeputeerde van de provincie Overijssel Roy de Witte en journalist Gerlant Zielman zijn woensdag 10 maart in de kerk geweest om te horen wat de mogelijke plannen en ideeën zijn voor het kerkgebouw in Broekland. Het was een leuk en open gesprek!

  • Op zaterdag 13 maart hebben we de varianten voor de toekomst van de kerk aan kandidaat 2e kamerlid Piet-Cees van der Wel, wethouder gemeente Raalte Jacques van Loevezijn en raadslid Elroy Elshof gepresenteerd.

  • Donderdag 18 maart stond er een mooi interview met werkgroeplid Jos Elshof in De Stentor – “Genoeg ideeën voor kerk”.

  • We zijn heel benieuwd of er ondernemers, partijen of individuen zijn die misschien interesse hebben om straks een ruimte te huren in de kerk. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een kapper, pedicure, coach, winkeltje, vergaderruimte, kantoorruimte, muziekles, ...

Op basis van alle reacties en met input vanuit bovengenoemde bijeenkomsten werken we samen verder aan het plan. Uiteraard blijven we jullie betrekken via de BIB, Facebook en we zullen tzt weer een bijeenkomst beleggen.

Der werkgroep bestaat uit:

Hermien Toering, Laurens Hoppen, Jos Elshof, Paul Hanssen, Wim van Soest, Luc Alferink, Coby Jocker, Sharon De Leeuw, Kim Guldemond, Gerard Herder, Mireille Groot Koerkamp en Tamara Hoogeslag-Toering