navigatie overslaan

Toekomst Kerk Broekland: update juni

  • 2 minuten leestijd

We willen jullie weer even bijpraten, want ook afgelopen maand zijn er mooie stappen gezet richting een plan voor de toekomst van onze kerk!

  • Op 29 mei was de Raalter gemeenteraad digitaal op bezoek in Broekland. In de volgende BIB meer over hetgeen besproken is.

  • Inmiddels hebben we een subsidieverzoek voor een haalbaarheidsonderzoek gedaan bij de gemeente Raalte. Daar is in eerste instantie positief op gereageerd. We hopen op een beschikking.

  • Op 2 april jl. werd er door het IPO (Interprovinciaal Overleg) een filmpje opgenomen in onze kerk. Hiermee wil zij in de Tweede Kamer aandacht vragen voor cultureel erfgoed en vrijkomende kerken. Het is een aansprekend filmpje geworden waarin Anton Bouwhuis en Mireille Groot Koerkamp verhalen over het verleden en over de toekomst van onze kerk (zie YouTube: cultureel erfgoed de Marcellinus).

  • We hebben inmiddels een eigen Facebook groep met maar liefst 232 leden: Toekomst Kerk Broekland. Daarin delen we alle ontwikkelingen en kun je zelf ook inspirerende voorbeelden, kennis en ideeën met ons delen. En dat wordt ook al volop gedaan! Voor de Broeklanders die niet op Facebook zitten: in de BIB verzorgen we een maandelijkse update. Als je apart bijgepraat wilt worden of goede ideeën hebt, mag je altijd contact opnemen met één van de werkgroepleden! Want we vinden het belangrijk om samen met Broeklanders het uiteindelijke plan te maken.

  • We zijn heel benieuwd of er ondernemers, partijen of individuen zijn die misschien interesse hebben om straks een ruimte te huren in de kerk. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een kapper, pedicure, coach, winkeltje, vergaderruimte, kantoorruimte, muziekles, .... Mocht je interesse hebben en/of hier meer over willen weten, neem dan contact op met ons.

Op basis van alle reacties en met input vanuit bovengenoemde bijeenkomsten werken we samen verder aan het plan. Uiteraard blijven we jullie betrekken via de BIB, Facebook en we zullen tzt weer een bijeenkomst beleggen.