navigatie overslaan

Buurtbus Wijhe-Raalte

De buurtbus rijdt volgens een vaste route* en dienstregeling in een één-uursverbindingslijn 6 dagen per week. De buurtbus rijdt niet op zon- en feestdagen. Als we moeten afwijken van de route - door bijvoorbeeld werkzaamheden aan de weg - dan melden we dit via de menuknop 'NIEUWSBERICHTEN'.

U kunt opstappen bij de haltes, maar buiten de dorpskernen kunt u ook op andere plekken dan bij de bekende haltepaal opstappen: 'even zwaaien' en de bus stopt voor u! De bus biedt ruimte voor maximaal 8 reizigers, zonder staplaatsen. Zodra er meer mensen bij een halte staan, wordt zo snel mogelijk vervangend vervoer ingezet. Er staat altijd een extra bus en (vrijwilliger) chauffeur stand by.

*vaste route, maar halte Boerhaar is ‘halte op verzoek’ wat betekent dit? Van Wijhe naar Raalte rijdt de buurtbus vanaf station Wijhe, door de dorpen Boerhaar en Broekland naar Raalte station. Maar wanneer de buurtbus van Raalte naar Wijhe gaat, wordt halte Boerhaar niet standaard aangedaan, maar alleen op verzoek van de passagier. Is er geen op- of uitstapverzoek? Dan vervolgt de buurtbus zijn weg op de Raalterweg naar Wijhe, zonder af te slaan om naar halte Boerhaar en terug te gaan.

Contactgegevens

Buurtbus Wijhe-Raalte