Bestuurswisselingen

  • 2 minuten leestijd

In 2022 nemen we afscheid van 3 bestuursleden. Aan opvolgen is hard gewerkt en we hebben nieuwe kandidaat bestuursleden gevonden!

Na drie termijnen van drie jaar hebben Tamara Hoogeslag-Toering (voorzitter) en Marcel Kloosterman (secretaris) te kennen gegeven voorjaar 2022 te stoppen als bestuurslid van Plaatselijk Belang. Daarnaast heeft Maaike Swartjes (penningmeester) besloten te stoppen in het voorjaar 2022. Niet getreurd, want aan opvolging is hard gewerkt en we hebben nieuwe kandidaat bestuursleden gevonden!

Voor de rol van voorzitter hebben we Wouter Maatman benaderd. Hij heeft positief gereageerd: “Ik vind het een eer dat jullie me gevraagd hebben om me kandidaat te stellen als nieuwe voorzitter voor het PB. Na in het najaar van 2019 te zijn gestopt als voorzitter van Broeklanderfeest, heb ik weer zin om iets aan te pakken voor het dorp. En nu er zoveel speelt op gebied van Plaatselijk Belang, denk ik dat ik me hier vol energie voor in kan zetten samen met de andere Broeklanders”.

Daarnaast hebben we Roland Korbeld benaderd. Ook hij is positief en wil graag een bestuursrol vervullen! “De meeste Broeklanders zullen mij kennen, maar voor diegenen die me niet kennen hierbij een korte introductie. Geboren en getogen in Broekland en rond m’n 18e verhuisd naar Amsterdam, waar ik heb gestudeerd en gewerkt. Ben jarenlang betrokken gebleven bij o.a. het JSC kamp en bij Broekrock. Nu zo’n 18 jaar later ben ik weer terug verhuisd met mijn gezin naar het mooie Salland en Broekland. Je kan een Broeklander wel uit Broekland halen, maar nooit Broekland uit de Broeklander. Het is dan ook een hele eer en mooie uitdaging om me de komende jaren in te mogen zetten voor het dorp.”

We zijn heel blij dat goede opvolging gevonden is! Formeel worden Wouter en Roland tijdens de jaarvergadering 2022 voorgedragen.