navigatie overslaan

Dorpsplan: Speeltuin Karreweide

  • 2 minuten leestijd

Kunnen we een natuurlijke speeltuin realiseren in Broekland?

Eind vorig jaar meldde Irma Jansen zich met het idee om de speeltuin in de Karreweide om te toveren tot een natuurlijke speeltuin. Dat er draagvlak is voor dit idee bleek uit de vele reacties op de berichten op social media, in de BIB en via school. Inmiddels is er een werkgroep gestart (Irma Jansen, Terri van Rossum, Anniek Alferink, Marco Simons, Jessica Schutte en Liesbeth Bosch) en zij hebben de eerste ideeën en wensen op een rij gezet. Marco Simons heeft dit uitgewerkt tot een mooi voorstel. Bekijk hier het plan en laat ons weten wat je er van vindt.

Tijdens de pitch-avond werd nog geopperd om in de speelweide ook wat outdoor fitness toestellen te plaatsen. We zijn benieuwd of hier veel animo voor is.

Helaas is het niet zo dat wij dit voorstel bij de gemeente kunnen neerleggen en dat zij de portemonnee trekken. Dus we moeten op zoek naar subsidiepotjes, misschien zijn er Broeklanders die willen helpen, kunnen we met de Korte klappencommissie in actie komen? Of misschien zijn er Broeklandse ondernemers die iets willen doen (in werk of materialen).

Het lukt in andere dorpen, dus dan moet dat in Broekland toch ook kunnen. Wat denken jullie? Heb je ideeën, tips en/of wil je een bijdrage leveren, geef het door aan één van de leden van de projectgroep of mail het naar